S’Agaró egy 20. század elején épült település, Sant Feliu de Guíxols és Platja d’Aro között, amit történelmi műemléknek deklaráltak. Története visszanyúlik a múlt évszázad 30-as éveire, amikor is a Noucentisme katalán mozgalom keretében lett megtervezve. Ez az irányzat a mediterrán klasszicizmus racionális esztétikáján alapul, ami jól látható a település kivitelezésében.

Nem csak a település, hanem a tengerparti sétánya is egyedülálló szépségű, így ezt a sétát és egyben felfedező utat először a tengerparti sétányon ajánlom megkezdeni, a Sant Pol strandról. Északra indulva, egy jól kiépített sétány vezet gyönyörű kilátással a tengerre és a település tengerparti épületeire. Kis öblök mentén és szép teraszos kilátókon keresztül vezet az út a Sa Conca nevű strandhoz.

A Sa Conca strandra érve érdemes a település központja felé venni utunkat, az 1940-ben épült neobarokk templomhoz. Onnan végigsétálhatunk a part felé vezető utcákon, ahol megcsodálhatjuk a szebbnél szebb kúriákat és kertjeiket. A település könnyen átlátható, széles utcáinak köszönhetően. A templomtól lesétálhatunk az 1932-ben épült öt csillagos szállodához (Hostal de la Gavina), aminek épülete egy hatalmas park közepén terül el, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. A szálloda megkerülése után visszaérünk kiinduló pontunkhoz, a Sant Pol strandhoz és a strand épületéhez.Ezek a képek a galériában nagyobb méretben megtekinthetők.


Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!