Cala Macarella egy gyönyörű öböl Menorca szigetén, Ciutadella déli részén, Cala Galdana és Cala Turqueta között. A tenger türkiz színének és a környéken dokkoló vitorlásoknak köszönhetően képeslapba illik az öböl panorámája, ezáltal Menorca egyik legfotózottabb helyszíne. Macarella és testvér strandja Macarelleta Menorca legszebb strandjai közé tartoznak. Vetélytárs a közvetlen közelben fekvő Cala Turqueta, amit szintén földi paradicsomként emlegetnek.

Macarella finom, fehér homokú strand, amely száznegyven méter hosszúságú. Fehér homokkal, türkizkék vízzel, magas sziklák és hatalmas fenyők védelmében gyönyörű látványt nyújt, ami miatt sokszor földi paradicsomként kerül említésre. A tenger itt többnyire nyugodt, ezáltal ez egy ideális strand a kisgyermekekkel érkezőknek. A dús fenyők árnyékában van egy chiringuito (tengerparti bár), ami főszezonban ebédidő alatt gyorsan megtelik, így ha ott szeretnénk ebédelni, akkor érdemes már reggel asztalt foglalni.

Macarellatól 10 perces sétára fekszik Macarelleta, ami egy keskeny ösvényen, fantasztikus kilátással, könnyen elérhető. Ezt a strandot a Macarella kistestvérének keresztelték el, ahogyan neve is jelzi: Macarelleta, azaz kicsi Macarella. Ez a gyönyörű, pici nudista strand nagyon nagyra becsült Menorca szigetén egyedülálló szépsége miatt. Már az oda vezető úton magával ragad a lassan felbukkanó öböl bája. Ez egy igazi érintetlen strand, fenyőerdő és hatalmas sziklafalak tövében.

Ennek a két csodálatos strandnak csak egy árnyoldala van, hogy nagyon népszerűek, ebből kifolyólag főszezonban elég zsúfoltak. Javasolt kora nyáron vagy szeptember végén ellátogatni ide, amikor igazán élvezhetjük az érintetlen táj szépségét. Ősszel és tavasszal, mikor nincsen annyira meleg, érdemes túrázásra kihasználni ezeket a gyönyörű öblöket. Egy jól kiépített ösvény vezet ide Cala Galdana-tól, amin egy ca. 40 perces gyalogtúrát lehet tenni és útközben fantasztikus kilátásban gyönyörködni.


Információ

2018 óta korlátozások vannak az autókra és motorkerékpárokra főszezonban. 2019. június 1-jétől 2019. szeptember 30-ig mindkét strand csak busszal volt elérhető Ciutadellaból. Minden évben változhatnak a szabályok, így ajánlott a helyi információs irodát megkérdezni az éppen érvényben lévő rendelkezésekről.

Cala Macarella

07750, Islas Baleares

Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!