A Santa Clotilde (Szent Klotild) botanikus kert Lloret de Mar nyugati részén, Fenals nevű negyedében található. Lenyűgöző kilátás nyílik innen a tengerre, ugyanis egy szikla tetején helyezkedik el, közvetlenül a tengerparton. A kert 15 hektár nagyságú, reneszánsz stílusú. A katalán Nicolau Rubió i Tudurí az olasz Medici Villa és a Borghese Villa kertjeinek mintájára alkotta meg ezt a csodás kertkomplexumot 1919-ben.

A reneszánsz stílusú kertekre jellemzően itt is számtalan szökőkutak, tavak, teraszok találhatók teljes harmóniában. Ez a több kertből álló komplexum úgy lett kialakítva, hogy összhangban legyen a környezettel, összeolvadjon a tájjal. A teraszos kialakítás által több helyről is csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a parkra.

A kert egyik jellemző növénye a borostyán, amit egyedülálló módon használtak ki a kert közepén található lépcsők ékesítésére. Borostyánnal futatták be a lépcsőket és sellők szobraival díszítették a feljáratot, ami páratlan szépségűvé teszi a kertet. Nem csoda, hogy 1972-ben nemzeti jelentőségű kulturális értékké nyilvánították ezt a botanikus kertet.

Sétánk során különböző mediterrán növényeket csodálhatunk meg, ösvényeken barangolhatunk és pihenésképpen leülhetünk kis padokra, ahonnan vagy a tenger látványában vagy a kert számtalan bronz és márvány szobraiban gyönyörködhetünk. Utunk folyamán a gyanták és aromás növények illatai összekeverednek a tenger illatával, ami igazán egyedülálló élményt nyújt.

Nyitvatartás

Télen: 10:00 – 17:00
Nyáron: 10:00 – 20:00
Belépőjegyek
Passeig dels Jardins s/n,
17310 Lloret de Mar

Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!