Barcelona északi részén, egy hatalmas parkban található ez a labirintus, az egykori Desvalls család birtokán. A park nem csak a labirintust foglalja magába, hanem több alkertet is: egy neoklasszikus kertet, több kisebb kertet egzotikus növényekkel, ezen kívül szökőkutakat, tavakat és vízeséseket.

Természetesen a legfontosabb látnivaló a hatalmas labirintus, ahol egy órát is el lehet bolyongani, ha nem találjuk meg a helyes utat a labirintus közepébe és utána a visszautat a kijárathoz. A labirintusnak csak egy bejárata van, ami megnehezíti a célba érést és a kijutást.

Vasárnaponként a belépés ingyenes, így ilyenkor igen csak tele van a park, de ha ebédidő alatt megyünk (14h-tól), akkor szinte miénk lehet az egész labirintus. Érdemes jó pár órát szentelni erre a parkra és elsétálni minden zegzugába. Sétánk során különböző szobrokra bukkanhatunk és szebbnél szebb egzotikus növényeket csodálhatunk meg. A gyerekek kacsákat etethetnek, teknősöket és színes halakat láthatnak a kis tavakban, így ez a park egyaránt élmény kicsiknek és nagyoknak.


Nyitva tartás

Reggel 10h-tól 20h-ig (télen 18h-ig). Vasárnap ingyenes.


Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!