Formenterára csak egyetlen út vezet: a Földközi-tengeren keresztül, hajóval. Minden hajó Formentera egyetlen kikötőjében köt ki, így mindenki egy helyről indul el felfedező útjára. Itt vagy autót bérelhetünk vagy motort, hogyha körbe szeretnénk járni a szigetet, de hogyha csak az Illetes strandra szeretnének eljutni, akkor bicikli bérlését ajánlom, ami nemcsak olcsó, hanem a legjobb módja a Ses Salines természetvédelmi park felfedezésére.

Ennek a hosszan elnyúló, természetvédelmi területnek az északi részén található ez a gyönyörű strand, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Ibizára és a 150 méterre fekvő Espalmador nevű lakatlan szigetre. Az Illetes strand egyedülálló a maga nemében: finom, fehér homokú strand, kristálytiszta vízzel, lassan mélyülő tengerrel és Ibiza sziluettjével a horizonton, ami naplementekor vörös színben úszik.

Mivel a természetvédelmi park chiringuitói viszonylag drágák, így piknikezést ajánlok mindenkinek. Egy hideg italra viszont érdemes kiülni az egyik chiringuito teraszára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a strandra és a tengerre. Ajánlatos az egész napot kihasználni ezen a csodálatos strandon és csak az utolsó hajóval visszatérni Ibizára. Azok, akik már jártak egyszer ezen a strandon, bizonyosan visszatérnek.

Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!