Sant Antoni de Calonge családi üdülőhely a Costa Braván. Palamós déli részén terül el, összeépülve vele.  Ez a gyalogtúra ajánlat Sant Antoni de Calonge déli részéről a Ses Torretes nevű strandra vezet. Ez egy rövid gyalogos túra, amit nyáron strandolással is egybe lehet kötni. Mivel vannak olyan szakaszok, ahol az út nagyon keskeny és közvetlenül a tenger mellett (korlát nélkül) vezet, így ezt a túrát kis gyerekekkel nem ajánlom.

Kiinduló pont Sant Antoni de Calonge strandja. Innen először egy viszonylag jól kiépített betonozott úton, majd pedig kis, földes ösvényen vezet az út, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Az út folyamán több kicsi sziklás, majd homokos öblökön haladunk át, ahol megpihenhetünk, nyáron pedig megmártózhatunk a tengerben.

Az út utolsó szakasza kevésbé van kiépítve, így nehezen járható, de megéri az erőfeszítést, ugyanis a jutalom a Ses Torretes strand, ami egy nagyon szép, homokos strand. Érdemes felmenni a teraszos kilátóra a strand déli részén, mivel onnan csodálatos kilátás nyílik a strandra és a tengerre. Innen tovább lehet folytatni a túrát Platja d’Aro felé, vagy pedig visszafordulni és ugyanazon az úton visszasétálni Sant Antoni de Calonge-ba.

Információ

Az út hossza oda-vissza a Ses Torretes strandig ca. 6 km.


Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!