A Costa Brava egyik legszebb üdülő települése Roses. Hosszú, finomhomokos tengerpartja és jól kiépült szállodaláncolatai miatt az egyik legkedveltebb pihenőhely a Costa Braván.  Innen több kirándulási lehetőség nyílik a Costa Brava északi részének felfedezésére. A mostani kirándulási ajánlat egy gyalogos túra a Cala Canyelles-hez, ami egy pár órás (2,5-3h) könnyű gyalogtúra, gyönyörű kilátással a tengerre.

Kiindulási pont Roses strandja. A tengerparti sétányt nagyon szépen kiépítették, így kellemes sétára nyújt lehetőséget a nap minden szakában. A tengerparti sétány a kikötőnél fejeződik be, onnan viszont folytathatjuk a sétánkat egy darabig a Canyellesbe vezető úton (van járda), majd pedig egy kiépített ösvényen, ami először Roses világítótornyához vezet, majd pedig közvetlenül a tengerparton, kis úton Canyellesbe. Az út aszfaltozott, viszont jó pár lépcső is van, így se biciklizésre, se babakocsis kirándulásra nem alkalmas.

Canyelles strandja pici, de egy kis öbölben terül el, így szélvédett, ezért kellemes strandolási lehetőséget nyújt a nyári hónapokban. Innen tovább lehet folytatni a túrát észak felé, vagy pedig visszafordulni és ugyan azon az úton visszasétálni Rosesbe.

Az út hossza oda-vissza a Cala Canyelles–ig ca. 8 km.

Ez is érdekelhet

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: A tartalom védett!